Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Uzavření MŠ informace z KHS

Uzavření MŠ informace z KHS



Vážení rodiče, vkládáme aktuální informace z KHS ohledně karantény.

KHS píše o třídě Lvíčat, ale děti se ráno a odpoledne potkávají ve společných

prostorách, jídelna, třída proto se to týká všech dětí.

Děkujeme za spolupráci

Nařízení karanténních opatření dětí a žáků - prvotní informace pro zákonné zástupce

Vážení rodiče,

vzhledem k současné situaci výskytu onemocnění COVID-19 ve třídě Lvíčata MŠ Želiv dojde, ze strany KHS kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě, na základě epidemiologického šetření, k nařízení karanténních opatření pro Vaše dítě, které se stalo epidemiologicky významným kontaktem osoby s pozitivním výsledkem testu na nový typ koronaviru (SARS-CoV-2) dne 17.1.2022. Lhůta karantény je počítána od následujícího dne po tomto datu (poslední kontakt). Karanténa bude nařízena v minimální délce trvání 5 dnů ode dne posledního kontaktu s potvrzeným případem onemocnění covid-19.

Zákonní zástupci dětí obdrží SMS zprávu, prostřednictvím které bude dítěti nařízeno karanténní opatření, a součástí které bude i výzva k vyplnění sebetrasovacího formuláře. V případě nevyplnění on-line formuláře budou zákonní zástupci následně telefonicky kontaktováni pracovníkem trasovacího centra, který nařídí epidemiologicky významným kontaktům karanténu. V případě nárokování ošetřovného, se prosím obracejte na ošetřujícího praktického lékaře pro děti a dorost.

Karanténa je ukončena nejdříve po 5 dnech ode dne zahájení karantény s tím, že osoba (dítě) s ukončenou karanténou nadále monitoruje svůj zdravotní stav a v případě projevu příznaků onemocnění covid-19, v průběhu 14 dní od posledního kontaktu s pozitivní osobou, je nutné o tomto informovat lékaře pro děti a dorost, který, na základě vyhodnocení zdravotních potíží, stanoví další postup. Taktéž je doporučeno, aby osoba následujících 5 dní od ukončení karantény nosila respirátor nad rámec mimořádného opatření pro ochranu dýchacích cest.

V případě, že by Vás v rámci dané věci nikdo nekontaktoval, obraťte se prosím s dotazy e-mailem na adresu: koronavirus@khsjih.cz. Do předmětu e-mailu uveďte „předat k řešení odboru Hygieny dětí a mladistvých“

Karanténa znamená omezení pohybu lidí, kteří byli potenciálně vystaveni COVID-19. Karanténa je povinná. Osoba, které je nařízena karanténa, musí dodržovat následující pravidla:

  • Zůstat doma – byt/dům/zahrada u domu.

  • Nenavštěvovat zdravotnická zařízení, zrušit naplánované návštěvy lékaře!

  • Sledovat výskyt příznaků COVID-19. Pokud se objeví tyto příznaky u Vašeho dítěte, obraťte se na praktického lékaře pro děti a dorost.

  • Mýt si důkladně ruce, používat dezinfekci.

  • Používat obličejové roušky v situacích, které si to žádají.

  • Dezinfikovat váš domov, zejména často využívané povrchy a dotykové plochy.

  • Často větrat.

  • Omezit jakékoli návštěvy (nepřijímat návštěvy; nechodit na návštěvy).

  • Ostatní osoby v domácnosti by měly udržovat distanc od osoby v karanténě, zejména pak osoby z rizikových skupin obyvatelstva (babička, dědeček, osoby s vážnějším onemocněním).

  • Pokud dítě sdílí pokoj se sourozencem, je na místě je oddělit.

  • Postupujte podle pokynů praktického lékaře pro děti a dorost.

  • Karanténa se vztahuje pouze na osobu, která se setkala s osobou s onemocněním COVID-19. Osoby žijící ve společné domácnosti NEJSOU v karanténě. Pokud nevykazují příznaky onemocnění (platí všeobecně), mohou chodit do práce, na nákup apod. Samozřejmě je na uvážení těchto osob, jaké aktivity lze na tuto dobu omezit…

  • V případě, že se u některého ze členů Vaší domácnosti objevily příznaky onemocnění COVID-19, ať kontaktuje svého praktického lékaře!

Možné příznaky: kašel, obtíže s dýcháním, zvýšená teplota, horečka, bolest svalů, hlavy, kloubů, zad, bolest v krku, únava, průjem, rýma, nevolnost, ztráta čichu, ztráta chuti a jiné.

V Jihlavě dne 20. ledna 2022

KHS kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě